Coördinerend Instituut


EuroEd Foudation, Iasi, RoemeniëEuroEd Foudation, Iasi, Roemenië

Het actieterrein van deze stichting is onderwijs. De medewerkers van dit instituut leggen zich toe op onderwijs-georiënteerde projecten, levenslang leren, sociale integratie, lokale, regionale, nationale en internationale educatieve samenwerkingen.

EuroEd heeft ervaring in meer dan 9 EU projecten, waarbij dit instituut de leiding en coördinatie over enkele van de grootste en succesvolste projecten voor zijn rekening nam.

EuroEd is één van de stichtende leden van QUEST en is ook geassocieerd lid van EAQUALS. Coördinator van het project is Prof. Dr. Stefan Colibaba

EuroEd Foundation webstek

 

 

Partners


International House, Tallinn, Estland 

International House Tallinn is een talenschool met bijna 15 jaar ervaring in het ontwikkelen en geven van taalcursussen, het organiseren van trainingen voor taaldocenten en het aanbieden van vertaaldiensten. De school heeft zichzelf in Estland op de kaart gezet als een belangrijk centrum voor het leren en onderwijzen van talen.

International House Tallinn is lid van de International House Global Organisation en was betrokken bij verschillende Europese projecten.

 

International House, Tallinn

 

 

 

Universiteit van Ljubljana, Centrum voor Sloveens als Tweede/Vreemde taal, Slovenië


 

Het Centrum voor Sloveens als tweede/vreemde taal in het Departement voor de studie van het Sloveens, Faculteit Letteren, Universiteit van Ljubljana verspreidt het begrip van de Sloveense taal, literatuur en cultuur op een internationale schaal. Het moedigt eveneens internationaal onderzoek aan in de Sloveense taal en literatuur, organiseert professionele en wetenschappelijke conferenties en ontwikkelt de volledige infrastructuur voor het bereiken, examineren en certificeren van de beheersing van het Sloveens als tweede/vreemde taal.

 

Centrum voor Sloveens als Tweede/Vreemde taal

 

 

 

CNAI - Centro Navarro de Autoaprendizaje de IdiomasCNAI is een gespecialiseerd centrum, geruggensteund door de regering van Navarra, Spanje, dat flexibele programma’s in ‘Blended Learning’ ontwikkelt en aanbiedt om bestaande onderwijsmethodes en levenslang leren te verbeteren en te stimuleren.


CNAI’s flexibele aanpak laat toe om verschillende onderwijsniveaus te bedienen. Het centrum betrekt lokale regeringsmedewerkers bij zijn werking.

De taalcursussen die er ontwikkeld worden, hebben o.m. als doel de autonomie van de studenten te ontwikkelen. Op dit terrein is het centrum uitgegroeid tot een centrum van expertise in de ‘Blended Learning’ methodologie.CNAI

 

 

 

Karel de Grote-Hogeschool, Antwerpen, België 

De Karel de Grote-Hogeschool is een instituut voor hoger onderwijs dat een brede waaier aan professionele en academische bachelors, masters, postgraduaten en speciale trainingen voor de industrie en non-profitorganisaties aanbiedt.

 

Verspreid over 6 departementen volgen ongeveer 8.000 studenten de opleiding van hun keuze ondersteund door een lerarenkorps van ongeveer 1.000 personen.


Voor de Karel De Grote-Hogeschool is talenonderwijs zeer belangrijk voor de professionele toekomst van zowel de eigen als de buitenlandse studenten.

 

Het Centrum voor Talen van het departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde werkt nauw samen met de e-learningcoördinator van de hogeschool om multimediale en ‘Blended Learning’ cursusmaterialen te ontwikkelen die aansluiten bij het Laptopproject in het departement.

 

De Karel de Grote-Hogeschool heeft een ruime ervaring in Europese en andere projecten.Karel de Grote-Hogeschool

 

 

 

International House, World Organisation


International House World Organisation (IHWO Ltd), is een Britse organisatie, gesticht in 1953. Het is ook het hoofdkantoor van een vereniging van internationale talenscholen. Deze scholen zijn alle actief onder de naam ‘International House’. Op dit moment zijn er ongeveer 130 scholen in 48 landen, waaronder vrijwel elk land van de Europese Unie.

Het hoofdkantoor van IHWO heeft een kleine staf van 9 voltijdsen. De vereniging zelf telt ongeveer 4.000 werknemers verspreid over de verschillende vestigingen.

International House heeft deelgenomen aan veel samenwerkingen in het kader van vrijwel elke actie van de verschillende Europese programma’s

International House, World Organisation

 

 

 

European Cultural Interactions


Gesticht in Athene in 2004 om een Europees platform te creëren binnen de domeinen onderwijs en cultuur. Door het uitgebreide Europese netwerk van meertalige experten kan dit bedrijf bogen op meer dan 15 jaar gezamenlijke ervaring op dit gebied. Het bedrijf onderhoudt nauwe contacten met de instituten van de EU, lobbygroeperingen, Europese NGO’s, netwerken & stichtingen en het academische milieu.


European Cultural Interactions was ofwel coördinator ofwel partner in enkele van de succesvolste Europese projecten

European Cultural Interactions

 

 

 

International House Language School, HongarijeInternational House Talenschool, Hongarije biedt taalonderwijs en lerarenopleidingsprogramma’s aan


Met 49 werknemers is ze één van de grootste scholen in Hongarije. De school werd geaccrediteerd met het Certificaat voor Hongaars Talenonderwijs.

De internationale ervaring van deze talenschool werd verworven door samenwerkingen op het lokale, regionale, nationale en transnationale niveau (Socrates en andere programma’s) en dit zowel op het gebied van inhoud als van projectorganisatie.

International House Language School, Hongarije

 

 

 

University of MaltaDe Universiteit van Malta is het onderwijsinstituut van het hoogste niveau in Malta en telt ongeveer 9.000 studenten waaronder 700 buitenlandse studenten. De staf bestaat uit 507 voltijdse en 304 deeltijdse werknemers

De universiteit heeft ruime ervaring in Europese projecten waaronder verschillende Lingua Projecten

 

University of Malta

 

 

 

 

 

Kindersite Project Ltd. UK[Kindersite Project levert de expert van het project inzake websites, communicatie en disseminatie en zorgt er ook voor dat taalprofessionals in Europa het TOOL-project en zijn resultaten kennen.

Kindersite Project is betrokken bij 6 verschillende projecten met gelijkaardige verantwoordelijkheden en voorziet ook Keynote-sprekers binnen dit domein.

Het Kindersite team onderhoudt een gratis, wereldwijd te consulteren website die gebruikt wordt voor de introductie van Engels als eerste en tweede taal in 17.100 scholen, verspreid over 150 landen.

Kindersite Project