OverOverzicht

 

Het Tool for Online and Offline Language Learning (TOOL) project wordt gefinancierd door de Europese Unie (Grant Agreement Number 230285-CP-1-2006-1-RO-LINGUA-L2) en maakt blended learning taalcursussen in vijf Europese talen (Nederlands, Ests, Hongaars, Maltees en Sloveens).

 

DoelgroepenDe  cursussen zijn ontworpen op het niveau A2 van het ERK. Ze zijn bedoeld voor studenten die reeds een inleiding in één van de talen heeft gehad en die naar een hoger niveau willen doorstromen. Nieuwkomers, bedrijfsmensen, toeristen, studenten, arbeiders of gewoon mensen die in taal geïnteresseerd zijn behoren tot de doelgroep.

 

Expertise en methodologie

De projectpartners zijn experts in taalonderwijs en gebruik van technologie in de klas. Ze komen uit alle hoeken van Europa.

De missie van het project is tweeledig. Enerzijds wil men een systeem  ontwikkelen voor ‘Blended Learning’ met online en offline materialen voor het leren en onderwijzen van vijf talen. Anderzijds wil men een procedurele methodologie op punt stellen die overdraagbaar is naar het leren en onderwijzen van andere talen. Blended learning combineert de inspiratie en motivatie van het traditionele klassikale onderwijs met het plezier en de flexibiliteit van e-learning. Voor meer details klik op blended learning.

 

Synergie met andere projecten

TOOL werkt nauw samen met een ander LINGUA-project ALL om de eindproducten van de twee projecten te harmoniseren. Deze synergetische benadering zal taalinstituten mogelijk in staat stellen om een coherent pakket van negen Europese talen aan te bieden die kunnen worden geleerd en onderwezen met alle voordelen van de blended learning methodologie.

 

 

 

Copyright

 

Voorwaarden en modaliteiten